GR

EN

/

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το έργο μας Τhemonies luxury suites, στη Χώρα Φολεγάνδρου βραβεύτηκε ανάμεσα στα τρία δημοφιλέστερα ξενοδοχεία των βραβειων του ΚΤΙΡΙΟΥ 1986-2016

μαζί με το Costa Navarino στην Πύλο, και το Εlouda Blue Palace στην Κρήτη.

 

Ευχαριστούμε τους φίλους και τους λάτρεις της ποιοτικής αρχιτεκτονικής που με την ψήφο τους μας οδήγησαν στην βράβευση.

 

Δείτε εδώ το βραβευμένο μας ξενοδοχείο

Τα αρχιτεκτονικό γραφείο MICRO TEAM Architects ιδρύθηκε το 1983, από την ομάδα αρχιτεκτόνων Γεώργιο Κονδύλη & Ντιάνα Γιαννοπούλου, που αποφοίτησαν το ίδιο έτος από το Ε.Μ.Π. στην Αθήνα. Αργότερα, το 2005 στο βασικό σχήμα εντάχθηκε και η αρχιτέκτων Ηρώ Κονδύλη. Στα 30 χρόνια λειτουργίας του, το γραφείο παρέχει, με αμείωτη ένταση, υπηρεσίες μελέτης, επίβλεψης και οργάνωσης-διεύθυνσης έργου υπηρετώντας με συνέπεια τον αρχικό του στόχο, ο οποίος είναι η υψηλή ποιότητα στην αρχιτεκτονική πρόταση, με κέντρο τον άνθρωπο-χρήστη και με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον όπου εντάσσεται η κάθε λύση.

 

Η θεμελιώδης αρχή της ομάδας συνίσταται στην ιδεολογία της συμβολής του δομημένου χώρου στην ενεργειακή ισορροπία μεταξύ χρήστη και φυσικού περιβάλλοντος καθώς τελικός αποδέκτης είναι ο άνθρωπος-χρήστης. Eίναι αυτός για  τον  οποίον  οι  μελετητές τελικώς συνθέτουν, ανακαλώντας τα  βιώματα  της  επαγγελματικής  και  ανθρώπινης  πορείας  τους  στο  χωροχρόνο.

 

Ο σχεδιασμός αρμονικών μορφών σε ανθρώπινη κλίμακα, η επίτευξη της λειτουργικότητας & η ενεργειακή οικονομία αποτελούν το τρίπτυχο της  θεωρητικής  προσέγγισης του γραφείου. Μία προσέγγιση η οποία υλοποιείται μέσα από καθαρές αρχιτεκτονικές φόρμες & όγκους, αρμονικές χαράξεις των κατόψεων, σωστό προσανατολισμό των χώρων συναρτήσει πάντα της λειτουργίας, χρωματικές επιλογές με στόχο την καλλιέργεια επικοινωνιακής αντιληψης, με κεντρικό άξονα πάντα την λειτουργικότητα σε διαλεκτική σχέση με την μορφή, επιλογή χρήσης οικολογικών υλικών δόμησης, φιλικών προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο και τέλος όταν έιναι εφικτό έναν έξαρχής βιοκλιματικό σχεδιασμό, επί της δομής του κτιρίου, ο οποίος από μόνος του μειώνει την ενεργειακή κατανάλωση του οικοδομήματος.

Το γραφείο δραστηριοποιείται σε ολοκληρο τον Ελληνικό χώρο (Ελλάδα & Κύπρο), και στο εξωτερικό (Νιγηρία) επιλέγοντας έργα που καλύπτουν τις εξής κατηγορίες: Ξενοδοχειακά  συγκροτήματα,  αυτόνομες  κατοικίες,  αστικές  ή  παραθεριστικές,  αστικά συμπλέγματα κατοικιών, κτίρια γραφείων και καταστημάτων, αποκατάσταση  κτιρίων, βιομηχανικά  κτίρια,  interior design, αρχιτεκτονική  τοπίου.

 

Η  επεξεργασία της κάθε μελέτης από το πρωταρχικό στάδιο της εμπνευσης  μέχρι και το τελικό συνθετικό δομημένο αποτέλεσμα,  γίνεται  αποκλειστικά από τον βασικό πυρήνα του γραφείου. Ταυτόχρονα το γραφείο πλαισιώνεται με επίλεκτους εσωτερικούς συνεργάτες και υποστηρίζεται από μόνιμους εξωτερικούς συνεργάτες άλλων ειδικοτήτητων με στόχο την αρτιότητα του τελικού αποτελέσματος.

 

Οι  αρχιτέκτονες  Γιώργος Κονδύλης και Ντιάνα  Γιαννοπούλου,  συμμετείχαν  σε  αρχιτεκτονικές  εκθέσεις,  'Biennale  Νέων Καλλιτεχνών  των  χωρών  της  Μεσογείου' το  1986 στον  τομέα  της  Αρχιτεκτονικής  και  του  Design  και  στην έκθεση  'Ατομικής  Κατοικίας στην  Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση'  το  1987 (Διοργάνωση  ΤΕΕ  & CLEAU).  Είναι  αμφότεροι  κάτοχοι  μελετητικών  πτυχίων Γ' τάξης  στον  τομέα Αρχιτεκτονικών- κτιριολογικών  και Β' τάξης  στον τομέα  ειδικών κτιριολογικών  μελετών.

 

Μέχρι  σήμερα  έχουν  ολοκληρώσει  365 έργα σε  όλες  τις  κατηγορίες, με περισσότερες από 30 δημοσιεύσεις, όπως συνοπτικά  παρουσιάζονται στο site.

 

Τα γραφεία του  MICRO TEAM Architects στεγάζονται  σε  ιδιόκτητο  κτίριο  στο  Μαρούσι  Αττικής και  ειδικότερα  στην  ευρύτερη  περιοχή των Ολυμπιακών  εγκαταστάσεων.

COPYRIGHT © 1983-2015 MICROTEAM  1 E.Sideri str. Marousi, Athens • +30 210 2830766 • info@microteam.gr

CONTACT

FACEBOOK